top
logo

VirtueMart Shopping Cart

VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.

VirtueMart LoginRobusoft PC Timer of MSN Timer Gebruiksaanwijzing. PDF Afdrukken E-mail

Gebruiksaanwijzig Robusoft Timer:
Als u zojuist het programma heeft aangeschaft lees eerst hier verder.
Schermafdruk Timer RobusoftHiernaast ziet u een afbeelding van de PC Timer Prof Plus, aan de hand van deze afbeelding gaan we het programma bespreken. Bovenaan beginnend zult u als het goed is altijd een digitale klok waarnemen in de blauwe bovenbalk van het programma. Daaronder kunt u een gewenste Stoptijd aangeven. Als de aangegeven tijd word overschreden zal de computer de opdracht uitvoeren die in het keuzevak ('Slaapstand', 'Herstarten', 'Afsluiten' of 'Afmelden') is aangegeven. Als u 'Forceren' heeft aangevinkt worden alle openstaande programma's zonder te vragen afgesloten. Het werk word dan niet opgeslagen, wel krijgt de gebruiker een minuut voor het afsluiten meerdere waarschuwingen om zijn of haar werk op te slaan.

We gaan terug naar de bovenste regel en vinden achter 'na' een Spinning (draaiknop) venster om indien u dat wenst de stoptijd in minuten vanaf de aangegeven tijd in de blauwe bovenbalk (de huidige tijd dus) in te stellen. Als u daarbij ook nog een vinkje in 'Opstarten' zet zal deze minuten teller worden vastgelegd en telkens als de pc opstart opnieuw van start gaan. Zo kunt u dus instellen dat uw kind iedere dag 2 uur (120 min) mag spelen op de pc. Als de computer tussentijds word uitgeschakels stopt natuurlijk de gebruikers teller.

Hierbij kunnen we ook meteen de 'Reset om de :' behandelen, deze is bedoeld om de tijdsinterval aan te geven waartussen de pc dus maximaal kan worden gebruikt. (maximaal 23 uur). De ervaring zal uitwijzen dat 23 uur te lang is omdat deze tijd word geteld vanaf het verstrijken van de gebruikerstijd.


 

Afsluittijd dagelijks:
Hier kunt u vastleggen, hoe laat de computer dagelijks indien hij natuurlijk aanstaat, de bovenstaande actie ('Slaapstand', 'Herstarten', 'Afsluiten' of 'Afmelden') moet uitvoeren. Als u daarachter het vinkje zet bij 'In opstarten plaatsen' dan zal dit bij iedere opstart worden geactiveerd.
Opmerking: er kan maar een opstart worden aangevinkt, u kiest dus voor deze opstart vink of degene bovenaan, samen is niet mogelijk.

Programma    Looptijd   Max min.  EXE bestand:
Onder deze regel kunt u een tweetal programma's plaatsen waarmee u kunt aangeven hoelang deze programma's gebruikt mogen worden. In het voorbeeld worden beide regels gebruikt om de nieuwe MSN en oude MSN (deze kunnen namelijk makkelijk beide op 1 computer staan) qua tijdgebruik te begrenzen. In het voorbeeld ziet u dat 'Windows Live Messenger'  nog niet is gebruikt (0) en 15 min maximaal gebruikt mag worden. Het bijbehorende programma is 'msnmsgr.exe' en zal ook na 15 min gebruik worden afgesloten. Met de knop 'Reset Teller' kan u de Looptijd resetten en op nul zetten zodat de gebruikerstijd opnieuw gebruikt kan worden. Opmerking: let wel als de tijd verstreken is dat dan eerst de computer herstart dient te worden om het afgesloten programma weer te kunnen gebruiken.

Taaklijst:
Met deze knop kunt u een lijst met nu lopende programma's op uw pc aanvragen, het doel van deze lijst is om erachter te kunnen komen hoe een spel of programma door uw timer kan worden herkent.

Wachtwoord invoeren:
Als u ervoor kiest een wachtwoord in te voeren, dan kunt u ervoor zorgen dat het systeem waterdicht is voor de gebruiker. Nadat u het wachtwoord heeft ingevoerd en op OK heeft geklikt zal het programma verdwijnen en kan dan alleen terug worden geroepen door de toetsencombinatie  CTRL+ALT+R , vervolgens kunt u pas na het invoeren van het juiste wachtwoord in het programma komen. Als u een wachtwoord gebruikt is het niet meer mogelijk voor de gebruiker taakbeheer te gebruiken (CTRL+ALT+DEL) of het Timer programma af te sluiten.

Werking voor de gebruiker van de computer:
De gebruiker van de PC zal niets merken van het gebruik van de PC timer. Vanaf 1 minuut voor het uitvoeren van de timer opdracht zal de gebruiker door een geel ballonnetje bij de klok worden gewaarschuwd.

 

bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.